Bezpečné grilování aneb Na co si dát během grilování pozor?

Aktualizováno: 3. 7. 2024

Grilování je, především v letních měsících, oblíbenou kulinářskou technikou, která je spojena s venkovními setkáními a příjemnými chvílemi strávenými s rodinou či přáteli. Ministerstvo zdravotnictví připravilo v souvislosti se zahájením grilovací sezóny materiál „Bezpečné grilování aneb na co si dát během grilování pozor?“, který upozorňuje na možná rizika, která jsou s grilováním spojena.

Přiložený manuál poukazuje na důležité aspekty primární prevence, které se podílí na eliminaci vzniku chemických látek s karcinogenními účinky či riziku kontaminace mikroorganismy, během přípravy a samotného grilování. Tato rizika jsou spojena s řadou zdravotních obtíží, kterým lze prostřednictvím dodržováním hygienických zásad snadno předcházet.

Provozní doba během svátků

Vážení občané, dovolujeme si Vás informovat o úpravě provozní doby pracovišť Krajské hygienické stanice Zlínského kraje v období vánočních svátků:

Dne 23. prosince (pondělí) a dne 30. prosince 2024 (pondělí)
Budova sídla KHS ve Zlíně a všechna územní pracoviště: 8:00 – 14:00 hod.

Dne 27. prosince 2024 (pátek)
Budova sídla KHS ve Zlíně: 8:00 – 13:00 hod. Všechna územní pracoviště budou uzavřena.

Dne 31. prosince 2024 (úterý)
Budova sídla KHS ve Zlíně: 8:00 – 14:00 hod. Všechna územní pracoviště budou uzavřena.

Děkujeme za pochopení a přejeme Vám klidné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok!  

S úctou
vedení Krajské hygienické stanice Zlínského kraje

Důležité upozornění!

Povodňové infolinky KHS ZK v době od 8:00 do 15:00 hodin tel. 577 006 726, 573 504 117 a 577 006 747, mobilní telefonní linky 607 497 273 a 602 479 765