Infolinky KHS ZK v době od 8:00 do 15:00 hodin tel. 577 006 726, 577 006 747 a 573 504 117, mobilní telefonní linky 607 497 273 a 602 479 765

Proběhlo školení hygienického minima pracovníků školních jídelen

Aktualizováno: 5. 9. 2024

Ve dnech od 26. 8. 2024 do 29. 8. 2024 proběhlo ve spolupráci s Asociací školních jídelen ČR a odborníky z Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně školení hygienického minima pro pracovníky školních jídelen. Prezenční formy školení se zúčastnilo cca 400 pracovníků školních jídelen nacházejících se v jednotlivých okresech Zlínského kraje.

K on-line formě školení, která proběhla dne 30. 8. 2024 se připojilo dalších 108 pracovníků školních jídelen.

Obrazek1

Pracovníci školních jídelen byli proškoleni například v tématech týkajících se požadavků na osobní a provozní hygienu, zásad správné manipulace s potravinami a pokrmy, či nebezpečí vzniku křížové kontaminace.

Důležitým tématem byla také onemocnění přenášející se prostřednictvím potravin a pokrmů, kde byl kladen důraz zejména na prevenci proti jejich šíření.

Na závěr byli účastníci seznámeni s možnostmi podpory zdraví ve školních jídelnách, kterou jim umožňuje řada projektů a kampaní zaměřených na školní stravování.

Obrazek2

Důležité upozornění!

Infolinky KHS ZK v době od 8:00 do 15:00 hodin tel. 577 006 726, 577 006 747 a 573 504 117, mobilní telefonní linky 607 497 273 a 602 479 765