Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování

Aktualizováno: 7. 3. 2024

Státní zdravotní ústav v Praze představil novou publikaci Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování, která je výstupem Mezirezortní pracovní skupiny pro institucionální stravování. Jde o dokument doporučujícího charakteru, který nabízí návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit a poskytnout v případě, že je po ní poptávka. Prošla pilotním testováním na reprezentativním vzorku škol, které ji velmi ocenily. Na její přípravě se podíleli odborníci napříč obory od nutričních terapeutů, přes hygieniky a metodiky školního stravování až po odborníky na gastronomii.

Podrobné informace včetně odkazu na publikaci:
https://szu.cz/aktuality/vysla-metodika-poskytovani-dietni-stravy-v-ramci-skolniho-stravovani/

Důležité upozornění!

Povodňové infolinky KHS ZK v době od 8:00 do 15:00 hodin tel. 577 006 726, 573 504 117 a 577 006 747, mobilní telefonní linky 607 497 273 a 602 479 765